Bitcoin prisanalys: BTC kastar $ 250 efter en annan Bart, är 9000 $ inkommande?

Bitcoin var ute lovar att ta på $ 9500 nivån igår efter slutligen bryta över en kritisk ner trender motstånd.

Tyvärr var utbrottet inget annat än en orkestrerad handelsstrategi som vanligtvis används av Bitcoinvalar för att skaka ut detaljhandlare och sannolikt samla mer BTC.

Och det fungerade.

Det Bitcoin-baskande Bart Simpson-mönstret

När det finns låg likviditet måste valhandlare skapa volym för att kunna placera stora försäljningsorder och minska halten så mycket som möjligt. Ett vanligt sätt att uppnå detta är att pumpa priset till ett område med hög likviditet, i det här fallet, ovanför den nedåtgående trend som har hållit tillbaka BTC under de senaste 36 dagarna.

Tanken är att när priset har kommit in i detta område kommer detaljhandlare att börja placera köporder med tanke på att tillgången är i ett tidigt skede av en tjurkörning. Den decimerar också alla korta positioner som placerades av handlare som förutsåg ett annat avslag på nyckelmotståndet.

Priset tenderar att bryta i sidled ett tag, simulerar en konsolideringsperiod och kraschar sedan våldsamt för att slutföra mönstret. Detta lämnar inte bara optimistiska platshandlare rekt, utan det pressar också långa positioner också på väg ner.

Denna strategi kallas kärleksfullt som Bart Simpson-mönstret på grund av den form den lämnar i prisåtgärden (se 30-minutersschema nedan).

Bitcoin prisnivåer att se på kort sikt

Efter avslutandet av det senaste Bart Simpson-mönstret vilar BTC-priserna nu på det 50-dagars exponentiella rörliga genomsnittet (EMA). På mindre tidsramar kan vi se att medianlinjen för det aktuella intervallet på 9 300 USD kort uppstod tillgången under avyttringen, men misslyckades med att ge haussehandlare ett tillräckligt starkt fotfäste för att skjuta tillbaka tidigt från.

Om det finns ytterligare nackdelar kommer vi att förvänta oss att den uppåtgående linjen (gul) ger lite stöd på kort sikt. Om det är trasigt har vi dock $ 9000-nivån fortfarande och 100EMA som ytterligare säkerhetskopior mot ytterligare nedgång.

Om priset faktiskt blir hausseartat under resten av den här veckan – och inte bara manipuleras igen – då är området 9 400 till 9 500 dollar ett troligt mål för tjurar. Några förhoppningar om bitcoin träffar området $ 9 800 när som helst snart ser dock allt mer osannolikt ut.

Releated

Max Keiser ritiene che gli azionisti chiederanno alle società di accaparrarsi la Bitcoin seguendo la tuta di Microstrategy

Max Keiser elogia l’acquisto di Bitcoin da parte di Microstrategy, mentre la catena di ristoranti pro-Bitcoin Tahini’s sollecita le aziende a convertire parte delle loro riserve di liquidità in Bitcoin. L’eminente massimalista di Bitcoin e conduttore televisivo del canale Russia Today, Max Keiser, ha fatto i complimenti a Microstrategy per aver guadagnato più BTC. Keiser […]

El Cryptoexchange de CEX.IO convierte a CryptoCompare en el Top 10

El intercambio internacional de criptomonedas CEX.IO se ubicó en el informe de CryptoCompare del 10 de julio de 2020, con una calificación general A. La calificación de CryptoCompare Exchange Benchmark evalúa más de 165 intercambios en todo el mundo en aspectos como el cumplimiento de las regulaciones, la seguridad de la plataforma, la liquidez, la […]