CME Bitcoin Futures Open Interest Soars, Instellingen Kijk naar BTC als Inflatie Hedge

De openstaande rente voor CME Bitcoin Futures is de afgelopen maand meer dan 100% gestegen als gevolg van de inflatie die institutionele spelers naar de crypto-markt drijft. Instellingen zien BTC als een goede hedge, terwijl de centrale banken meer geld aan het ecosysteem blijven toevoegen.

De Bitcoin Futures van de Chicago Mercantile Exchange (CME) zien de institutionele rente stijgen naarmate meer beleggers zich richten op Bitcoin om potentiële inflatierisico’s af te dekken. De open rente van de CME Bitcoin Futures heeft de 800 miljoen dollar overschreden en is daarmee de op twee na grootste in open contracten.

Ook draagt de CME met deze CME 15% bij aan de totale wereldwijde open rente van $5,2 miljard. OKEx domineert de eerste positie met een aandeel van 23%, gevolgd door BitMEX op de tweede plaats met een aandeel van 18,6%.

In de loop van de laatste maand is deze open rente voor BTC Futures een enorme 120% gestegen van een dieptepunt van $365 miljoen in juli. CME lanceerde haar Bitcoin-futures-contracten in december 2017 toen Bitcoin op het hoogste punt van de dag handelde. Net als alle andere futurescontracten kunnen beleggers met Bitcoin Futures Bitcoin Lifestyle kopen en verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs in de toekomst.

Welnu, het is een duidelijk teken van stijgende institutionele interesse in ’s werelds grootste cryptocentrische valuta. Bovendien, wat de institutionele spelers aantrekt in CME is dat het volledig gereguleerd is door de CFTC. Chris Thomas, hoofd digitale activa bij Swissquote Bank, vertelde CoinDesk:

„Het is een norm – instellingen begrijpen elk deel van de handelscyclus bij het handelen op de CME en hoeven geen nieuwe processen op te zetten om de risico’s te beheren die ze zouden moeten nemen bij het kopen van fysieke bitcoins“.

Institutionele FOMO Triggered?

Omdat de wereldeconomie onder de donkere wolken van de COVID-19 pandemie blijft, zoeken instellingen naar een goede beleggingsklasse om hun risico’s af te dekken. Deze week was er op de crypto-markt sprake van een goede institutionele participatie.

Eerder deze week kocht het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy van Nasdaq meer dan 20.000 BTC ter waarde van 250 miljoen dollar. Het bedrijf noemde deze investering als onderdeel van zijn nieuwe „kapitaalallocatiestrategie“ voor langetermijnbeleggers. Dit toont aan dat te midden van de wereldwijde marktonzekerheid, investeerders en bedrijven klaar zijn om posities op te bouwen in Bitcoin en andere cryptokringen. Bovendien, naarmate de Fed en andere centrale banken meer geld blijven drukken, zien instellingen BTC als een goede inflatieafdekking. In een toespraak tot Decrypt zei Charles Bovaird, vicepresident van Quantum Economics:

De open belangstelling voor de Bitcoin futures handel op de Chicago Mercantile Exchange overtrof eerder deze week $800 miljoen, wat een meer dan 100% stijging is van $365 miljoen in juli. Deze ontwikkeling is een sterk signaal van de stijgende vraag van institutionele beleggers. Wat betreft de reden waarom ze meer geïnteresseerd zijn dan voorheen, heb ik het gevoel dat digitale activa en blokketentechnologie steeds meer mainstream worden.

Overheden over de hele wereld werken aan het creëren van digitale valuta’s van de centrale bank, een ontwikkeling die is versneld door het voorgestelde Weegschaal project en de zichtbaarheid die het heeft gegenereerd„, voegde hij eraan toe.

Voor meer informatie over Bitcoin kunt u terecht op de volgende pagina van onze website.

Releated