Kucoin medgrundare avslöjar att 84% av hackade fonder har återvunnits

Kucoins medgrundare, Johnny Lyu, uppdaterade i en tweet onsdagen den 11 november 2020 samhället om framstegen hittills på det senaste hacket som skakade utbytet i september. Lyu, i sin tweet, gjorde det känt att 84% av de hackade medlen nu återvinns, med försök att få tillbaka resten fortfarande pågående. Även om det var relativt tyst om hur medlen återvanns, sa Lyu att detaljer om återvinningsprocessen skulle publiceras när ärendet är avgjort.

Kucoin återvinner majoriteten av stulna fonder

Som rapporterades av ZyCrypto den 26 september 2020 stulades intet mindre än 250 miljoner dollar i tillgångar från ett av de ledande kryptovalutabörserna, Kucoin.

Som informerat vid den tiden inkluderade stulna mynt och tokens Bitcoin, Ethereum och flera andra ERC-20-tokens. Dessa medel rapporterades ha flyttats från Kucoins heta plånbok.

Vid den tiden lovade utbytet att de drabbade användarna skulle kompenseras medan de nått ut till andra börser i hopp om att spåra och eventuellt återställa de stulna medlen.

Händelsen fick börsen att stänga av några av sina tjänster på plattformen

Några goda nyheter brister äntligen när börsens grundare, Johnny Lyu, avslöjar att en betydande del av de stulna medlen, 84% för att vara exakt, redan är återvunnen.

Kortfattat om stegen som vidtagits för att återkräva nämnda medel sa Lyu att de drabbade tillgångarna återvanns via en spårningsmetod på kedjan, kontraktsuppgradering och rättslig återhämtning. Trots att han inte gick längre än så sa Lyu att varje detalj i hacket skulle publiceras när ärendet avslutades på begäran av brottsbekämpande myndigheter.

Vidare tackade Lyu dem (som inkluderade individer och organisationer) som gjorde sitt försök att återvinna de stulna medlen.

Framåt lovade han att börsen skulle fördubbla sina ansträngningar för att skydda användarnas tillgångar på plattformen.

Releated