NFT’s versnellen de digitale transitie van Topps, zegt voorzitter

Michael Eisner zei dat de fabrikant van de ruilkaarten „25% digitaal“ is en mede dankzij blockchaintechnologie groeit.

Topps, een van ’s werelds belangrijkste fabrikanten van handelskaarten, heeft onlangs aangekondigd dat het van plan is om na een explosie op de digitale markt een openbare aanbieding na te streven

In een interview met CNBC’s Squawk Box zei Topps-voorzitter Michael Eisner vandaag dat de sport- en entertainmentkant van het bedrijf – het bedrijf produceert ook snoepgoed zoals kauwgom – voor 25% digitaal is en groeit. Eisner zei dat de explosie van niet-tastbare tokens, of NFT’s, op de blockchain „waarschijnlijk iedereen zal aanspreken“ naarmate het bedrijf openbaar wordt.

„De digitale [kant van het bedrijf] groeit enorm snel“, zegt Eisner:

“Met blockchain kunnen we deelnemen aan de secundaire markt. Voordat we alleen deelnamen toen we de analoge kaarten uitdeden. “

Topps is van plan om openbaar te worden door de fusie van een speciaal overnamebedrijf , of SPAC. In dit geval zou Bitcoin Era, al genoteerd op Nasdaq, Topps overnemen. Dit zou de traditionele route voor de beursgang effectief kunnen omzeilen. De SPAC waardeert Topps naar verluidt op $ 1,3 miljard, en de deal zal naar verwachting dit jaar worden afgerond.

Eisner, de voormalige CEO van The Walt Disney Company, kocht Topps via zijn investeringsmaatschappij en Madison Dearborn Partners in oktober 2007. De Topps-stoel zei dat hij het bedrijf kocht „met als doel het digitaal te maken“.

„Dit is de kers op de taart: volledig digitaal gaan, met de analoge nog steeds op zijn plaats.“

Naarmate cryptocurrencies en blockchain-technologie bekender werden, is de digitale arm van het bedrijf in de NFT-ruimte gesprongen met het creëren van trendy digitale verzamelobjecten. In januari bracht Topps Digital NFT’s uit met de senator Bernie Sanders uit Vermont en zijn winterwanten tijdens de presidentiële inauguratieceremonie van 2021.

Releated