Pizza Hut accepteert nu Bitcoin en andere Cryptocurrencies in Venezuela

Nu kunnen de Venezolanen hun Bitcoin in Pizza Hut gebruiken dankzij een partnerschap met Cryptobuyer… Is dit Venezuela’s eigen Bitcoin Pizza Day?

Een eindeloos aantal economische sancties opgelegd door de Verenigde Staten en een eindeloos aantal slechte beleidsmaatregelen opgelegd door de Venezolaanse regering hebben geleid tot een toenemende liefde voor Bitcoin en andere cryptocurrency’s in de Latijns-Amerikaanse natie.

Deze week begon Pizza Hut, een van de oudste pizzaketens van het land, Bitcoin en andere digitale valuta’s als betaling te accepteren. Op 27 november 2020 begonnen de klanten van Pizza Hut de mogelijkheid te krijgen om hun bestellingen met cryptocurrency te betalen. Dit zou de eerste keer zijn dat de bekende franchise elke vorm van crypto accepteert, waar ook ter wereld.

Venezuela’s eerste „Cryto Pizza“

De verhuizing van Pizza Hut was mogelijk dankzij een partnerschap met de Latijns-Amerikaanse crypto-betalingsverwerker, Crypto Buyer. Deze startup is een van de meest actieve bedrijven geweest op het gebied van het promoten van cryptocurrencies in dat land, met prestaties zoals de lancering van de eerste Bitcoin-satellietknoop, de installatie van Bitcoin-automaten, en de samenwerking met verschillende bekende retailers in het land.

Dankzij Crypto Buyer zou Pizza Hut zich aansluiten bij een groeiende lijst van bedrijven die cryptocurrencies accepteren als een manier om hun financiën te stimuleren. Andere Venezolaanse bedrijven zijn ook begonnen met de Bitcoin-trein.

Het meest emblematische geval is Traki, het grootste warenhuis van Venezuela, dat niet alleen een exclusieve divisie voor cryptocurrencies creëerde maar ook de eerste grote winkel was die de officiële cryptocurrency van Venezuela -de Petro- accepteerde en de eerste grote winkel die cryptocurrencies accepteerde.

Andere winkels die zich bij de cryptokoorts van het land hebben aangesloten zijn Burger King, de Intercontinentale en Tamanaco Hotelketens, de Venezolaanse tankstations die betalingen in Petro accepteren, de Excelsior Gama supermarktketen en Farmarato apotheken, onder andere.

Venezuelanen gevraagd, Pizza Hut Geleverd

Het lijkt erop dat de Venezolanen vroegen om Bitcoin – of in ieder geval om een soort van innovatie – en Pizza Hut stond te popelen om te luisteren. Richard ElKhouri, algemeen directeur van de Venezolaanse activiteiten, vertelde de lokale nieuwssite „El Axioma“ dat de franchise zich wilde ontwikkelen en in hetzelfde tempo wilde gaan als de technologische innovaties:

Dankzij onze consumenten, de suggesties die zij ons bieden en het directe contact dat we met hen hebben, hebben we allianties gesloten met Delivery, met grote bedrijven zoals Coca-Cola en vandaag de dag behandelen we allianties met Cryptobuyer als betaalmogelijkheid voor de klant, met inbegrip van platforms en hun technologisch advies.

De samenwerking met Cryptobuyer zal Pizza Hut in staat stellen om BTC, ETH, DASH, LTC, BNB, USDT, BUSD, DAI en Cryptobuyer’s native token XPT te accepteren. Bovendien is dit geen op zichzelf staand experiment, aangezien de beslissing effectief is in alle Pizza Hut-locaties in Caracas, Maracay, Maracaibo en Barquisimeto.

De Venezolaanse cryptogemeenschap was blij met de verhuizing van Pizza Hut en begon hun penningen uit te geven zodra het nieuws bekend werd. Een voorbeeld hiervan was Mariangel García, Community Manager van Binance Latam, die haar Pizza kocht met, natuurlijk, BUSD.

En weet je wat het beste is? Die pizza’s kosten je geen 10.000 BTC.

Releated